Curs Primària Segon

 

 

 

 Curs 2n de Primària

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 17-18

llibres de text cicle inicial 17-18_2n

MATERIAL CICLE INICIAL CURS 17-18

 

EL PAISATGE

Treballem el paisatge per on passa el riu: p. de muntanya, p. de vall i p de costa

EL NADAL

Està a punt d’arribar el Nadal i la classe de segon tenim molta feina…decorar la classe , fer el pessebre, la postal de Nadal… i alimentar el Tió perquè ens cagui molts regals!

Fem el pesebre…

La postal de Nadal…

El Tió l’estimem molt! mireu com l’abracem i  li fem dibuixos…

L’últim dia d’escola el Tió ens va cagar unes aquarel·les

 

LES CENTENES AMB MATERIAL

Treballem les centenes amb mongetes, fem grups de deu (gomes) i si tenim deu grups de deu fem un grup de cent unitats (1 pot) i …tot seguit endevinem el número de mongetes que tenim.

DECORACIÓ

Aquests dies els nens i nenes de l’escola estem preparant, com cada any, la decoració de Nadal de la plaça Jacint Verdaguer. Aquí els de segon estem pintant uns palafons…

NEVA!

Avui el matí ha fet molt fred, havíem deixat un plat d’aigua a la finestra de l’aula i hem vist que l’aigua se’ns havia glaçat, el termòmetre marcava  -5º. A mig matí, s’ha posat a nevar i hem sortit el pati a disfrutar de la poca neu que ha caigut…

 

FEM UN MURAL

Fem un mural explicant el cicle de l’aigua

 

EXPERIMENTS

Avui la Cristina, la mare de l’Arnau, ens ha preparat tres experiments per fer a classe sobre l’aigua molt interessants!

A través d’aquests expereriments hem pogut observar com cau l’aigua, hem parlat del vent i hem fet un arc de Sant Martí…i hem acabat la sessió amb un conte molt màgic sobre un vaixell.

Hem passat un matí molt divertit, ens ha agradat molt!

Moltes gràcies Cristina!

CARTELLS PUBLICITARIS PER FER UN BON ÚS DE L’AIGUA

A l’àrea de valors, hem fet un joc de pistes sobre el mal ús que  fem de l’aigua i tot seguit per grups, hem anotat quins són aquests moments que en fem un mal ús . Després  l’àrea de plàstica hem fet anuncis per conscienciar a la gent. Mireu que xulos… ah! si voleu veuren més veniu al passadís de davant la classe que els tenim penjats.

PROGRAMA EDUCATIU SOREA

Els nens i  nenes de segon fem el taller del cicle urbà de l’aigua que és un programa educatiu dut a terme per l’empresa SOREA. Ens han explicat com arriba l’aigua a les nostres cases i després cap on va, ens han ensenyat com analitzen l’aigua, com la potabilitzen…

LA CASTANYADA

Hem celebrat la castanyada fent de petits cuiners…mireu com hem decorat els nostres pastíssos!!! i després d’ apuntar la recepta ens els hem menjat. Estaven moooolt dolços!

A la tarda hem  muntat una castanyera i després hem anat al pati a menjar castanyes. Les castanyes les han fet els nois i noies de 3r ESO, i les han fet molt bones!!!

JOCS MATEMÀTICS

Seguim fent jocs matemàtics que ens ajuden a consolidar coneixements des d’una manera lúdica. Treballem operacions de sumes i restes, numeració, càlcul ràpid…

PROJECTE DE L’AIGUA

Seguim aprenent coses sobre l’aigua. Avui l’hem observat, tocat, olorat…i hem utilitzat lupes i lupes binoculars per veure les gotes d’aigua…

Aquesta semana també hem experimentat amb l’aigua sobre la seva dissolució ( aigua+oli, vinagre, cacau, sal, llet…) i la flotació del material.

Fem una sortida al Museu del Ter de Manlleu per fer el taller :Els habitants del riu.

Amb binocles sortim vora el riu Ter a veure ocells que trobem al riu i tot seguit anem al laboratori a veure quins peixos podem veure al riu Ter.

Una vegada a classe vam seguir treballant i buscant informació dels diferents animals (peixos i ocells) amb les “tauletes”

 

LES REGLETES

Avui hem fet un joc de taula amb les regletes i daus…ens ha permès treballar la descomposició de números, les operacions de suma i resta, estratègies de càlcul…jugant i passant-ho bé hem après molt!

EL DICCIONARI

Els nens i  nenes de segon hem vist la utilitat del diccionari i com s’utilitza.Per cert, no ens ha sigut gens fácil!

PROJECTE DE L’AIGUA

Continuant amb el projecte de l’aigua aquests dies hem buscat on trobem aigua en el nostre planeta i tot seguit per grups hem  realitzat uns murals que penjarem a la classe.

Dimecres a la tarda la mare de l’Oriol, la Txell, ens va fer un recorregut vora el riu Ges…vam veure que el riu Ges venia de molt lluny, de la muntanya de Bellmunt, que no baixava gaire aigua, hi vam veure ànecs i molts pollancres i acàcies…vam seguir fins a la desembocadura i vam observar que el riu Ter és més gran i té més cabal d’aigua. També vam veure un pou que s’utilitza per agafar aigua, recs per regar horts… vam poder aprendre moltes coses!!! Ah! i vam tirar fotos amb les tauletes i un cop a classe les mirarem per poder veure animals, fauna, parlar del riu…

Moltes gràcies Txell!!!

I amb la calor que va fer vam adonar-nos que l’aigua és molt necessària!!!

LLENGUA CASTELLANA

Per treballar l’expressió oral hem preparat per petits grups un conte inventat a partir d’unes titelles…L’hem pensat, escrit i representat…aquestes fotos són de quan ho preparàvem:

MATEMÀTIQUES

Treballem amb material les matemàtiques, així vivenciem més allò que estem treballant:

Utilitzem gomes i mongetes per treballar les desenes i les unitats (fem sacs de 10)

Amb les peces de dòmino sumem i restem (cal tenir en compte que el número de davant ha de ser més gran si no no podem restar)

Sumem amb les regletes de fusta

I utilitzem les tauletes per fer jocs matemàtics…

 

PROJECTE DE LA LECTURA

A segon comencem un projecte amb la biblioteca Dos Rius, la Sònia ens deixa a la classe una capsa de llibres per poder fer préstec i llegar-los a casa…i així intentar d’anar agafant gust per la lectura. Avui ens ha parat una  taula (plena de llibres) per diferents gustos: de por, d’amor, d’intriga…còmics, revistes…perquè poguem escollir el que més ens agradi.

També aquestes setmanes hem iniciat la lectura amb els padrins lectors de sisè

PROJECTE DE L’AIGUA

Per grups d’experts hem apuntat en un paper tot allò que sabem de l’aigua i ho hem exposat i compartit davant de la classe; després hem fet el mateix amb el què volem saber. A partir d’aquí hem portat a classe informació sobre l’aigua i hem fet una petita exposició que ens servirà per poder consultar quan treballem el tema i també l’anirem ampliant.

INICI DE CURS

Comencem el curs amb moltes ganes d’aprendre i passar-ho bé! ja fem segon!!!

 

 

 

© Copyright - Escola Rocaprevera 2016