Curs Primària Sisè

 

Curs 6è de Primària

 

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 17-18

llibres de text cicle superior 17-18_6è

MATERIAL 6è curs 2017-18

 

COLÒNIES DE CICLE SUPERIOR A PLANOLES

Els últims tres dies d’escola, els alumnes de cicle Superior vam anar de colònies a Planoles, on vam poder gaudir d’activitats tan variades com convertir-nos en detectius, fer un combinat d’escalada als arbres i tirolina i, finalment, practicar l’escalada en caixes, el tir amb arc i la ruta d’orientació. Us deixem amb un recull de fotos per poder recordar l’estada! Bones vacances!

 

CARNAVAL A L’ESCOLA

Un any més, a l’escola vam celebrar el carnaval amb moltes ganes i il·lusió! En aquesta edició, la Selvaprevera va quedar desbordada d’espectaculars d’animals, tribus i exploradors….Els alumnes vam fer la tradicional rua i, en arribar a l’escola, vam ballar amb la música animada que els micos ens havien preparat per a tots nosaltres! Sens dubte, una tarda d’allò més lluïda!

 

CELEBREM EL DIJOUS LLARDER!

Els alumnes de cicle superior hem celebrat el dijous llarder al “Pelut”. Un dia diferent, on hem disfrutat a l’aire lliure amb els companys, construint cabanyes i dinant tots plegats.

 

PREPARATIUS DE CARNAVAL

Aquesta setmana els alumnes de cicle superior estem immersos en la preparació del carnaval a l’escola! Ja tenim la disfressa i la decoració del pati i de la rua gairebé a punt!

 

ARTS: PROJECTE CAOS

Aquestes setmanes, dins l’àrea d’arts, els alumnes de cicle superior estem treballant el projecte Caos, una proposta que ens van oferir des del programa Art i Escola (ACVIC). Els alumnes estem realitzant una sèrie d’activitats molt variades: pòsters amb imatges i paraules que relacionem amb el CAOS, retrats de companys de classe observant-los en pocs segons, missatges secrets utilitzant símbols i icones…Al mes d’abril podrem anar a presentar tots els nostres treballs a Vic per tal que les altres escoles puguin veure tot el que hem fet!

 

TREBALLEM LES COMUNITATS AUTÒNOMES

Aquestes últimes setmanes, els alumnes de 6è hem estat treballant les diferents comunitats autònomes. Per concloure el tema, vam realitzar unes presentacions als nostres companys per tal que, entre tots, coneguéssim amb més profunditat algunes característiques de cadascuna d’elles.

 

ROBÒTICA

Durant aquest segon trimestre, dins la matèria de robòtica, els alumnes de 6è estem treballant amb els LEGO WeDo 2.0. Després de realitzar algunes activitats d’iniciació, cada grup ha començat a construir diferents models de robots (camions, grues, helicòpters…) i els ha programat a fi d’obtenir els diferents moviments.

 

JORNADA “REPTE EMPRESA”

Aquesta setmana, els alumnes de cicle superior vam participar a la jornada “Repte empresa” al recinte firal Sucre de Vic. Durant un matí, ens vam convertir en petits empresaris, treballant de manera col·laborativa junt amb altres alumnes d’escoles de la comarca, amb l’objectiu de crear un producte sostenible pel futur. Les idees presentades van destacar pel seu treball i la seva originalitat. En resum, va ser un matí molt productiu i enriquidor!

 

INICIEM EL PROJECTE EMPRESA “WE DO IT”

Per 3r any consecutiu, els alumnes de 6è de primària hem començat el projecte “We do it”, on es convertim en petits empresaris amb la finalitat de conèixer el funcionament d’una empresa i de vendre productes per a poder anar de colònies. Durant dos dies, hem conegut amb més profunditat les parts d’una empresa, hem creat els diferents departaments (compres, tècnic, producció, comercial i màrqueting) i cada component hem anat desenvolupant una tasca diferent tenint en compte la nostra funció dins l’empresa: crear prototips del producte, dissenyar el catàleg, anuncis publicitaris, fer una predicció de material i de preus, etc.

 

VISITA A L’EMPRESA CATA

Ahir dijous, aprofitant que estem treballant amb el projecte empresa “We do it”, els alumnes de 6è vam visitar l’empresa Cata. Allà vam poder conèixer en profunditat el procés de producció dels seus productes, així com els diferents departaments. Un recorregut d’allò més interessant i productiu!

 

ROBÒTICA

Aquest curs, els alumnes de 6è hem iniciat una nova assignatura: la robòtica. Aquestes setmanes hem començat a treballar amb les màquines simples, muntant-ne alguna de les més habituals (politges, engranatges, palanques, rodes…) per conèixer-ne el seu funcionament.

 

TREBALLEM ELS MAPES TOPOGRÀFICS

Aquestes setmanes, dins l’àrea de medi social, hem estat treballant el relleu d’Espanya. Per concloure el tema, hem realitzat una maqueta a escala del mapa topogràfic de la zona Torelló-Bellmunt. Ha estat un procés d’allò més entretingut i el resultat final, molt satisfactori.

 

GRAFFITIS IN ARTS CLASS

Students of 6è have been studying the graffitis. We went around the school looking for graffitis and observing them. Then every student designed and drew a very original and representative graffiti. We painted them with wax crayons and then varnished to make them bright.

We enjoyed it a lot!

© Copyright - Escola Rocaprevera 2016